VG Machines

Bij VG Machines ontwikkelen, bouwen en verkopen we machines voor schuren, borstelen, verouderen en finishen van hout, kunststof en composiet materialen. In onze afdeling metaal bouwen we ontbraam-, finish- en kantenafrondmachines. We zijn er trots op een Belgisch kwaliteitsproduct te maken. 

We ontvangen jullie graag om onze schuur- en borsteloplossingen te tonen en te bespreken. 

Historie

VG machines is ontstaan uit het goed bekende ‘Vangroenweghe’ De firma Vangroenweghe was in de vijftiger jaren de pionier op het gebied van schuurmachines voor de houtbewerking in Europa. Onze  afdeling ‘Hout en composiet’ is nog altijd een belangrijke afdeling binnen ons bedrijf. (www.vgbelgium.com) 

In 2015 werd de firma Vangroenweghe overgenomen. De overnemers kunnen terug kijken op een jarenlange ervaring in het bouwen van machines alsook de verkoop van industriemachines. De dagelijkse leiding is in handen van Dieter Dendauw. 

‘Vangroenweghe ‘ is VG machines geworden. VG was altijd al de exportnaam voor Vangroenweghe. 

VG is blijven verder ontwikkelen. 

Wij bieden automatische schuur- en borsteloplossingen aan. Deze zijn inzetbaar in verschillende houtverwerkende nijverheden. 

Visie & missie

De afwerkingseisen aan massief hout worden steeds groter. 

Bij VG willen we machines maken die een constante, hoogwaardige afwerkingsgraad  bereiken op hout tegen een aanvaardbare kost. Een machine die tevens eenvoudig te integreren is in een hout- of composietbewerkingsbedrijf.

VG wenst de markt optimaal te bedienen met kwalitatieve schuur-, borstel- en verouderingsmachines waarmee de klant een meerwaarde kan creëren. 

Luisteren naar de noden van de hout/composietverwerkende industrie en ambachtslieden. VG reikt hen de nodige oplossingen aan. 

Snel en eenvoudig

Snelle omschakeling

Kernactiviteit

Betrouwbaar

Praktisch

Meerwaarde